Österbottningar och vänner!

logo

Grattis till ett ypperligt val av studiestad. Åbo är fantastiskt – välkommen!

Österbottniska Nationen vid Åbo Akademi r.f. (ÖN) är en tvärvetenskaplig specialförening som främst samlar studerande från Österbotten, men även de som på ett sätt eller annat känner sig österbottniskt sinnade är varmt välkomna. Föreningen grundades 1926 och har ca 200 medlemmar, vilket gör den till den äldsta och största specialföreningen vid Åbo Akademi.

Varför är ÖN viktigt för Dig?

ÖN är en viktig kanal för information i studievärlden. Inom ÖN finns en väldigt god sammanhållning. För Dig som är hemma från Österbotten är det lite som att komma hem, fast ändå inte. Du får tala dialekt och lära känna nya människor från norr till söder. ÖN är tvärvetenskapligt, dvs. här samlas studerande från olika institutioner med olika huvudämnen. Detta gör ÖN till ett viktigt komplement till fakultetsföreningen och ämnesföreningen. Att föreningen är tvärvetenskaplig innebär att du kan nätverka och skapa goda kontakter inför framtiden. Och oroa dig inte, det sker helt omedvetet genom den roliga och omväxlande föreningsverksamheten. Medlemskap i ÖN medför givetvis vissa förmåner, bl.a. kan du gå till rabatterat pris på alla fester och andra tillställningar. Men ÖN är mycket mera än superba fester:

Motion: ÖN deltar med lag i ÅA:s serier, dvs. ÖN står för anmälningsavgifter och därmed får alla (som betalt motionsavgiften) delta.

Kultur: ÖN har en egen kulturkommitté som ordnar kulturella evenemang, både mer och mindre seriöst, med allt från kubbspel och grillning i parken till minigolf och teater.

Blade: ÖN har en egen tidning som dimper ner i Din brevlåda fyra gånger varje år.
Dessutom kan Du genom ÖN bl.a. få spela revy, musicera i band på nationens olika evenemang och bekanta Dig med arkivkunskap genom arkivkommittén, som handhar nationens arkiv.

Varför är Du viktig för ÖN?

Vi vill att Du (och alla dina vänner) skall bidra med Er del i gemenskapen!

Låter detta intressant?

Tisdagen den 5.9 kl. 11-13 ordnar ÖN rekryteringskampang i korsningen Biskopsgatan/Porthansgatan, där du kan bli medlem i nationen. Vi kommer också att finnas på gulisakademin på kåren den 14.9.

3.10 kl. 17:30 kan du passa på att late luncha med oss på Gado, och då är det ett bra tillfälle att ställa frågor om ÖN och bekanta dig med styrelsen.

Kom också ihåg att anmäla dig till ÖNs egna gulisintagning! Mer info finns på facebook.

 

Välkommen till Åbo och vi hoppas se Dig på höstens evenemang!
Österbottniska Nationen